COVID PROBLEMATIEK OP SCHOLEN...

Lerares met leerling

Klaslokalen, lerarenkamers en aula’s in scholen blijken uit BCO (bron en contactonderzoek) een van de grootste externe besmettingsbronnen zijn.
Bij testen blijken kinderen op lagere en middelbare scholen nu de hoogste besmettingsgraad te hebben.
Buiten ventileren om wordt er bij het RIVM en de politiek weinig over maatregelen bij deze groepen gesproken.
Door het hoge aantal besmettingen onder basisschoolleerlingen sluiten steeds meer scholen tijdelijk hun deuren.
De besmettingen kunnen voor de meeste kinderen geen kwaad, maar op scholen geeft een coronabrandhaard wel veel onrust.
De meeste kinderen worden zelf nauwelijks ziek, maar ze zijn wel de voornaamste bron van besmettingen van leraren en volwassenen in de huiselijke kring.

Luchtreiniging op scholen is tijdens maar ook na corona van groot belang

Virussen en bacteriën kunnen zich niet zomaar verspreiden. Ze kunnen zich alleen verspreiden als ze zich hechten aan deeltjes zoals fijnstof, vluchtige stoffen, tabaksrook, schimmels .....
Per kubieke centimeter komen er al gauw 5000 vuildeeltjes voor in de lucht. De virussen hechten zich hieraan en krijgen daardoor een sterke positieve lading.
Ze zweven rond in de ruimte en kunnen makkelijk worden ingeademd. Luchtreinigers op basis van ActivePure Technologie produceren positief en negatief geladen moleculen, gevuld met o.a. waterstof die aan de lucht in de ruimte worden toegevoegd.
Deze gaan "opzoek" naar aerosolen, fijnstof enz. en hechten zich door middel van elektrostatische aantrekking aan vervuilde luchtdeeltjes die daardoor gedeactiveerd worden.
Dit is een uitermate efficiënte manier waarbij het aantal vervulde luchtdeeltjes drastisch wordt gereduceerd en het gevaar op besmetting aanzienlijk afneemt.
De lucht in klaslokalen wordt continu "vervuild" door o.a. personen die daar aanwezig zijn.
Buiten de virus en bacteriën overdracht kan een vervulde lucht ook andere klachten veroorzaken zoals astma, allergie, vermoeidheid, misselijkheid, hoofdpijn, benauwdheid enz.

Willen we in de toekomst een beter binnenklimaat in scholen, dan is goede luchtreiniging van essentieel belang.

Een goede luchtreiniger is een aanvulling op goede ventilatie. Af en toe een raam openzetten blijft natuurlijk belangrijk maar bij veel lokalen of ruimtes in schoolgebouwen is dat lastig of onmogelijk.
Bijvoorbeeld in de wintermaanden wil je niet altijd de ramen continu openzetten maar in bijvoorbeeld in veel collegezalen is het vaak niet eens mogelijk een raam te openen.
Naast dat een raam niet altijd open kan is het ook niet voldoende om een goed binnenklimaat te realiseren.
Het voorkomen van de overdracht van virusdeeltjes en bacteriën kunnen we nooit 100% voorkomen, maar we kunnen kans op overdracht wel zo klein mogelijk maken.

Koude werkplek

Ventileren 2.0 met ActivePure Technologie

Dus niet het virus verplaatsen maar elimineren zonder al teveel luchtverplaatsing.
Er zijn veel goede en minder goede luchtreinigers te koop maar bij de meeste moet de lucht eerst door de machine worden geleid waar deze gereinigd en gedesinfecteerd wordt.
Ook hier heb je dus veel luchtverplaatsing en de vraag is of dat alle lucht uiteindelijk de machine bereikt.
Machines die werken met ActivePure technologie elimineren het virus proactief in de lucht maar ook op oppervlakken zonder veel luchtverplaatsing.
In meer dan 100 onafhankelijke onderzoeken is de werking van ActivePure Technologie bewezen dat deze effectief werkt, ook tegen SARS-CoV2.
Naast het elimineren van SARS-CoV2 is ActivePure ook effectief tegen andere virussen, bacteriën en schimmels.

ActivePure Technologie

ActivePure® Technologie is een exclusieve zuiveringsmethode die veel van de dagelijkse problemen met de kwaliteit van de binnenlucht, die we tegenwoordig ondervinden, kan oplossen.
De ActivePure® Technologie zuivert de lucht van stof en zwevende deeltjes, maar in tegenstelling tot filters gebruikt het een actieve technologie om een eigen foto katalytische hydrofiele coating van Nano vrij titaniumdioxide (oxidatiemiddelen) door de lucht en naar oppervlakken te sturen waar ze het meest nodig kunnen zijn.
Traditionele passieve technologieën, zoals HEPA, maken gebruik van filters of elektrostatische systemen.
Deze verwijderen schadelijke stoffen echter alleen op het moment dat die door de machine stromen. ActivePure® Technologie valt schadelijke stoffen in de lucht en op oppervlakken actief aan en elimineert ze bij contact.
ActivePure® Technologie maakt uitgebreid gebruik van processen die door de natuur worden gebruikt om de buitenomgeving te zuiveren:

  • Zonlicht – voor kiemdodend UV-licht
  • Bliksem – om geactiveerde zuurstof te produceren
  • Fotokatalyse – voor Hydro peroxiden en oxide-ionen
  • Wind – om deze eigenschappen in de omgeving te verdelen

ActivePure® Technologie onttrekt zuurstof en vochtigheid aan de lucht om een groot aantal krachtige oxidatiemiddelen te creëren.
Deze oxidatoren zijn bijzonder effectief in het vernietigen van bacteriën, vluchtige organische stoffen en andere schadelijke deeltjes in de omgeving.
Omdat deze oxidatiemiddelen op zuurstof en waterstof zijn gebaseerd, zullen ze bij oxidatie weer in onschadelijke kooldioxide en waterdamp veranderen.
Er zijn geen schadelijke chemicaliën bij betrokken en er blijven geen chemicaliënresten achter.
En in tegenstelling tot andere technologieën is ActivePure®-technologie veilig te gebruiken in ruimtes waar mens en dier aanwezig zijn.
Deze ActivePure® Technologie werd gebruikt om het Pentagon schoon te maken na de tragedie van 9/11.

ActivePure Technology
ActivePure technology

Een beter binnenklimaat in klaslokalen

In 2020 is het duidelijk geworden dat goede en regelmatige ventilatie noodzakelijk is om een gezond en comfortabel binnenklimaat te bereiken.
Om de kwaliteit van binnenlucht snel en efficiënt naar het gewenste niveau te brengen, is naast ventileren een luchtreiniger op basis van ActivePure Technologie een onmisbare aanvulling.
Deze unieke innovatie technologie is op basis van actieve processen die ook in de natuur voorkomen.
Het is de proactieve pathogene verdediging en het enige niet-toxische, door de FDA goedgekeurde systeem dat de lucht continu reinigt en veilig is voor om in te ademen voor mens en dier.
Deze proactieve bescherming tegen pathogenen is onmiddellijk en zeer eenvoudig te plaatsen in klaslokalen, aula's en lerarenkamers.
Het is gebaseerd op bewezen technologieën en is ook zeer effectief tegen aerosolen, huisstofmijt, bacteriën, schimmels, pollen/allergenen en (fijn)stof.
De machines gebaseerd op ActivePure Technologie zijn energiezuinig, compact, eenvoudig te installeren (Plug&Play), mobiel, onderhoudsarm en zeer stil wat in klaslokalen een vereiste is.

Interesse

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies gesprek.