Ventileren 2.0

Vierde basis regel toegevoegd....

We zien dat vooral de Delta variant van het Corona virus (Covid-19) op dit moment wereldwijd snel om zich heen grijpt. In Nederland is er naast de 3 bestaande basis regels (Handenwassen, 1.5m afstand houden en testen) een 4de basis regel toegevoegd, namelijk ventileren.. Laten we dit voor het gemak ventileren 1.0 noemen…. Ventilatie 1.0 betekent ramen en deuren openzetten wat met zomerse temperaturen geen probleem is echter hoe gaan we dit doen als de herfst/winter zijn intrede doet? Ventileren 1.0 brengt “schone” buitenlucht naar binnen waardoor een luchtstroom ontstaat. Deze luchtstroom verplaatst ook het virus door de ruimte en is dat iets wat we willen?
Ramen open
Koude werkplek

Meten is weten.....

De zomerse temperaturen houden een keer op en dan wordt ventileren 1.0 met open deuren en ramen een minder prettige ervaring. Op dit moment meten wij de luchtkwaliteit in ruimtes waar ventileren 1.0 lastig is (wat vergelijkbaar is met hoe we dit kunnen doen tijdens koudere dagen). We zien dat vaak de kwaliteit van binnenlucht ver beneden de door de WHO aangeven grenzen ligt, en dat is nog buiten het COVID virus om.

Een goede stap is Ventileren 2.0....

Dus niet het virus verplaatsen maar elimineren zonder al teveel luchtverplaatsing. Er zijn veel goede en minder goede luchtreinigers te koop maar bij de meeste moet de lucht eerst door de machine worden geleid waar deze gereinigd en gedesinfecteerd wordt. Ook hier heb je dus veel luchtverplaatsing en de vraag is of dat alle lucht uiteindelijk de machine bereikt. Machines die werken met ActivePure technologie elimineren het virus proactief in de lucht maar ook op oppervlakken zonder veel luchtverplaatsing. In meer dan 100 onafhankelijke onderzoeken is de werking van ActivePure Technologie bewezen dat deze effectief werkt, ook tegen SARS-CoV2. Naast het elimineren van SARS-CoV2 is ActivePure ook effectief tegen andere virussen, bacteriën en schimmels.

Ventileren 2.0 is dus meer dan het elimineren van het COVID-19 virus, maar zorgt voor een gezond binnenklimaat !!

BGA in office

Niet alle luchtkwaliteit oplossingen zijn gelijk en het kiezen van de juiste technologie ter bescherming tegen het COVID-19-virus en andere ziekteverwekkers is niet eenvoudig.

Niet alle luchtkwaliteit oplossingen zijn gelijk. In tegenstelling tot andere technologieën is ActivePure uitgebreid getest en het is bewezen dat het de verspreiding van ziekten bestrijdt door proactief ziekteverwekkers op oppervlakken en in de lucht te inactiveren, inclusief het virus dat COVID-19 veroorzaakt. Met zowel draagbare als geïnstalleerde producten kunt u ActivePure aanpassen aan elke ruimte: van een kleine unit voor thuis of op kantoor tot oplossingen met een grotere capaciteit die auditoria van duizenden vierkante meter kunnen bedekken.

Bent u klaar voor een gezond (virusvrij) binnenklimaat?

Vul het contactformulier in en een teamlid zal spoedig contact met u opnemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.