De Environmental Protection Agency (EPA) schat dat de gemiddelde volwassene meer dan 3.000 liter lucht per dag inademt. Helaas kan de lucht buiten vervuild zijn, en binnenshuis, waar we tot 90% van onze tijd doorbrengen, kan de luchtkwaliteit veel slechter zijn. Volgens de EPA kunnen de luchtniveaus binnenshuis van veel verontreinigende stoffen twee tot vijf keer en soms meer dan 100 keer hoger zijn dan die in de buitenlucht.
Zonder filtratie of enige controlemethode worden in de lucht verspreide verontreinigingen ingeademd of bezinken op blootgestelde oppervlakken.
Of een hotelgast nu lijdt aan allergieën, astma of andere ademhalingsgevoeligheden, er zijn stappen die kunnen worden genomen om de aanwezigheid van verontreinigende stoffen te verminderen en de luchtkwaliteit binnenshuis te verbeteren. ActivePure® Technologie combineert op de natuur gebaseerde processen tot één uniek, bewezen, actief technologiesysteem dat helpt bij het reinigen van lucht en oppervlakken.

Over binnenlucht

Een alarmerend eenvoudig feit om te overwegen: zonder luchtreiniger werken de longen en het lichaam als luchtreiniger.
Hoewel het menselijke ademhalingssysteem verschillende ingebouwde afweermechanismen heeft om te voorkomen dat stoffen de longen binnendringen, kan een luchtzuiveringssysteem dat luchtverontreiniging verwijdert, de belasting van het lichaam door het inademen van verontreinigende stoffen verlichten, een betere ademhaling bevorderen en het algehele welzijn helpen behouden.

Blootgestelde oppervlakken

Verontreiniging op oppervlakken is niet beperkt tot zichtbaar stof – er zijn tal van andere soorten verontreinigingen die over het algemeen worden verspreid waar mensen wonen.
Of het nu gaat om niezen en hoesten of gewoon om alledaags gebruik, deurknoppen, aanrechtbladen en bijna elk blootgesteld oppervlak kunnen een potentieel podium worden.
Reiniging kan helpen om vuil en ziektekiemen van oppervlakken te verwijderen, maar om ze te vernietigen, moet een of ander ontsmettingsmiddel worden gebruikt.*
Maar hoe algemeen aanvaard chemische ontsmettingsmiddelen ook zijn, ze hebben mogelijk weinig of geen effect als ze eenmaal van een oppervlak zijn verwijderd vanwege een gebrek aan contactblootstelling.
Daarom kan een vorm van vermindering van oppervlakteverontreiniging tussen reiniging of desinfectie wenselijk en nuttig zijn als onderdeel van een regelmatig regime.

* Centra voor ziekte en preventie (CDC); Ministerie van Volksgezondheid en Human Services.
“Een ons aan preventie houdt de ziektekiemen weg”; Zeven sleutels tot een veiliger, gezonder huis “

Gecertificeerde ruimtevaarttechnologie

Als beschermheer van de Space Foundation wordt Beyond by Aerus erkend voor het gebruik van technologieën die zijn afgeleid van ruimteprogramma’s en het aanpassen van deze technologieën voor dagelijks gebruik.
Het resultaat is een zeer effectieve technologie om de lucht te zuiveren en verontreinigingen op harde oppervlakken te verminderen.
ActivePure® Technologie is gebaseerd op een variatie op de technologie die oorspronkelijk door NASA-onderzoekers is ontwikkeld voor gebruik in het internationale ruimtestation ISS en wordt door de Space Foundation erkend als de exclusieve Certified Space Technology in zijn categorie.

Productdoeltreffendheid en testen

ActivePure® Technologie heeft aangetoond dat het in staat is om verontreinigingen uit de lucht, zoals zichtbare tabaksrook en geuren, te beheersen en te neutraliseren, en om biologische verontreinigingen op harde oppervlakken te verminderen.
Wetenschappers van de Kansas State University kregen de opdracht om tests uit te voeren om het mogelijke gebruik van ActivePure®  (RCI – Radiant Catalytic Ionization) -technologie te bepalen voor de inactivering van Staph (Staphylococcus aureus), MRSA (Antibiotic Resistant Staph), E. coli (Escherichia coli) , Bacillus spp., Streptococcus spp., Pseudomonas aeruginosa, Listeria monocytogenes, Candida albicans en zwarte schimmel op roestvrijstalen oppervlakken bij verschillende contacttijden in een gecontroleerde luchtstroomkast.
Verdere testen werden uitgevoerd in opdracht van het University of Cincinnati Center for Health-Related Aerosol Studies om de nieuwe luchtzuiveringstechniek te onderzoeken die aerosol / bioaerosol-controlemechanismen combineert van unipolaire ionenemissie en fotokatalytische oxidatie, gepromoot door de ActivePure®  (RCI) -techniek.
Deze tests bevestigden de effectiviteit van de ActivePure® Technologie bij het beheersen van verontreinigingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *